in

Valverde neemt volledige selectie mee naar bekerfinale

FCBarcelona-Valencia-Copa

Niet anders dan verwacht neemt coach Ernesto Valverde zijn volledige selectie mee voor de finale van de Copa del Rey. De coach heeft voor het duel met Valencia een aantal spelers die niet volledig fit zijn en dus doet de coach ook een beroep op een aantal B-spelers.

FC Barcelona hoopt zaterdag voor de vijfde keer op rij de Copa del Rey te winnen. De Catalanen kenden tijdens de route naar de finale weinig problemen. Zo werden Real Madrid en Sevilla in de vorige rondes eenvoudig verslagen, maar voor de finale zijn er toch kleine problemen voor Ernesto Valverde.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1131985194410549248

De coach neemt onder meer Ter Stegen, Semedo, Coutinho, Arthur, Luis Suárez, Dembélé, Rafinha en Prince mee naar Sevilla. Maar de verwachting is dat alleen Coutinho, Semedo en Arhur in actie kunnen komen voor Barcelona. Ter Stegen en Rafinha komen zeker niet in actie en ook Luis Suarez, Ousmane Dembélé en Prince lijken niet op tijd fit voor de finale. Aanvallers Abel Ruiz en Carles Pérez van Barcelona B zijn daarom aan de selectie toegevoegd.

FC Barcelona kan met de winst in de Copa del Rey de zure nasmaak van de Champions League wegspoelen. Het kan daarmee de twee prijs van het seizoen worden voor Barcelona. Eerder deze maand werd de ploeg van Ernesto Valverde kampioen van Spanje.

Het duel tussen Valencia en FC Barcelona, in het Benito Villamarín, is zaterdag vanaf 21.00 uur live te volgen via @BarcaSource en Fox Sports.

Trotse Reis: ”Zo’n stap maken is een droom die uitkomt”

Messi wil revanche: ”We moeten seizoen goed eindigen”