in ,

Messi wil revanche: ”We moeten seizoen goed eindigen”

FC Barcelona hoopt vanavond opnieuw de Copa del Rey te winnen. De Catalanen kunnen daarmee voor het tweede jaar op rij de dubbel winnen. Aanvoerder Lionel Messi is gemotiveerd voor het duel met Valencia.

”Wij zijn ons ervan bewust dat het een finale is en dat we opnieuw een prijs kunnen pakken”, aldus Messi op de persconferentie van vrijdagmiddag. ”We moeten het seizoen goed zien te eindigen. Afgelopen jaargang hebben we meerdere keren uitstekend gepresteerd en nu kunnen we nog een prijs winnen.”

Messi keek ook nog even terug op het drama in de halve finale van de Champions League. Barcelona was na een 3-0 thuiszege op Liverpool dicht bij de eindstrijd, maar in Engeland ging het helemaal mis met een 4-0 nederlaag. „Dat was echt een harde klap, voor mij en voor de rest van de selectie. Het was moeilijk om weer op te staan.”

”We hebben een vreselijke wedstrijd gespeeld” vervolgt Messi zijn verhaal. ”Dat kan een keer gebeuren, maar twee jaar op een rij op deze manier een kans op de finale van de Champions League verspelen, is onvergeeflijk” Vorig seizoen gaf Barcelona in de kwartfinale een 4-1 voorsprong weg tegen AS Roma.

FCBarcelona-Valencia-Copa

Valverde neemt volledige selectie mee naar bekerfinale

Cillessen FC Barcelona

Video: Cillessen klaar voor ‘laatste’ finale bij FC Barcelona