in ,

Koeman trots op elftal na comeback: ”Zitten op het juiste pad”

FC Barcelona leek woensdagavond uitgeschakeld te worden in de Copa del Rey. Maar de ploeg van Ronald Koeman vocht zich uiteindelijk knap terug en won nog met 3-5 na verlenging. De Nederlandse oefenmeester is trots op zijn elftal.

“Ik ben erg blij met het karakter dat we hebben laten zien”, aldus Koeman na afloop in gesprek met Marca. ”Het geeft aan waar we mee bezig zijn. We zitten op het juiste pad. Het was waanzinnig, voetbal is waanzinnig. Ik vind dat we het goed hebben gedaan. Al voor de 2-1 hadden we kansen, maar de verlenging was uiteindelijk geweldig. Het heeft het karakter in de ploeg goed weergegeven.”

Koeman ging ook nog even in op een uitspraak van Angel di Maria. De aanvaller van PSG heeft gezegd dat de kans groot is dat hij samen met Messi gaat spelen bij de Franse topclub. ”Dat is respectloos. Het is niet goed om zoiets te zeggen, en de aanstaande Champions League-duels worden er alleen maar pikanter van. Ik merk dat Paris Saint-Germain veel praat over Messi. Hij speelt bij ons, en wij spelen straks tegen PSG in de Champions League’.”

Barcelona na krankzinnige wedstrijd door naar halve finale Copa del Rey

Samenvatting | Barcelona toont karakter met knappe comeback