in ,

WINWIN LoveLove

Barcelona na krankzinnige wedstrijd door naar halve finale Copa del Rey

Het avontuur van Barcelona in de Copa del Rey leek woensdagavond ten einde te komen op bezoek bij Granada. Maar na een knappe comeback mag de ploeg van trainer Ronald Koeman zich toch melden in de halve finale.

FC Barcelona begon op volle oorlogssterkte aan het duel. Maar de ploeg speelde niet goed in de eerste helft. Lionel Messi was met een vrije trap nog het dichtst bij een doelpunt. De Argentijn zag een prima inzet gekeerd worden door doelman Aaron Escandell. Granada leunde vooral achterover, maar na een half uur spelen kwam het wel op voorsprong. Samuel Umtiti leverde de bal zomaar in en Kenedy profiteerde door de 1-0 te maken.

Direct na rust ging het opnieuw mis voor Barcelona. Granada schoot de bal naar voren en Soldado won de sprint van Umtiti. De Spaanse spits maakte geen fout oog in oog met Ter Stegen en zo stond het zomaar 2-0. Dat leek lange tijd ook de eindstand te worden. Ronald Koeman zag zijn ploeg flink aanvallen, maar de bal wilde er maar niet in. Trincao en Dembele raakten met een hard schot de lat en Griezmann zag zijn omhaal knap gekeerd worden door Escandell. Het was de doelman die vlak voor tijd een handje hielp. De bal ging via zijn lichaam het doel in, nadat Griezmann nog de paal raakte. Het leek bij een aansluitingstreffer te blijven, maar Barcelona wist in de extra tijd alsnog gelijk te maken. Jordi Alba zorgde voor een verlenging door raak te koppen: 2-2.

Bij Granada leek alle energie wel weg in de verlenging. Het was dan ook niet zo vreemd dat Barcelona nog meer op de helft van de thuisploeg ging spelen. En in de 100e minuut kwamen de Catalanen dan ook op voorsprong. Jordi Alba gaf de bal prima voor en Griezmann kopte overtuigend raak. Maar amper twee minuten later kreeg Granada alweer een grote kans op de gelijkmaker. Dest maakte een lichte overtreding op een tegenstander en volgens de scheidsrechter was dat voldoende voor een strafschop. Fede Vico bleef kalm en hij passeerde Ter Stegen met een late schuiver: 3-3.

Maar in de tweede helft van de verlenging trok Barcelona de wedstrijd definitief naar zich toe. Frenkie de Jong zorgde na een paar minuten spelen voor de belangrijke 3-4 uit een rebound. Er waren al behoorlijk wat treffers gevallen, maar de mooiste moest nog komen. Met een verwoestende uithaal gooide Jordi Alba de wedstrijd in het slot. Hij maakte de 3-5 en na 120 minuten voetbal was dat de eindstand.