in ,

Trotse Reis: ”Zo’n stap maken is een droom die uitkomt”

Ludovit Reis rondde deze week zijn transfer naar FC Barcelona af. De 18-jarige middenvelder komt voor ongeveer 3,5 miljoen euro over van FC Groningen. Voor de jongeling een droom die uitkomt.

”Ik denk dat ik vooral heel veel kan leren van Barcelona en de jongens die daar spelen en trainen. Ik ga voor het uiterste”, vertelt Reis in gesprek met De Telegraaf. Hij weet al hoe de de komende tijd er gaat uitzien. ”Ik ga de voorbereiding meedraaien met de A-selectie en daarna m’n minuten maken bij B. Het ligt eraan hoe ik mezelf dan presenteer aan de trainer en me laat zien. Nu even met de familie tot rust komen en er daarna tegenaan.”

Reis arriveerde deze week in Barcelona en het gevoel was meteen goed. ”Ik ben goed ontvangen, heb woensdag gelijk de medische keuring gehad en ben natuurlijk ook op de club geweest. Dan zie je al die grote spelers langskomen. Dan komen Jasper Cillessen en Sergio Busquets even gedag zeggen. Dan denk je: Wauw! Je ziet Messi nog het terrein komen oprijden waarmee je dan een blik wisselt, dat zijn de kleine dingen die ik echt niet kan vergeten. Wat Cillessen zei? Hij vertelde me hoe het was bij Barcelona, hoe het gaat onder de jongens. Over de stad, dat iedereen meeleeft en het alleen maar gaat om voetbal daar. Ik kon alleen maar genieten van hoe hij dat vertelde.”

Pique vs Sevilla

Pique over mogelijke komst De Ligt: ”Ik houd van concurrentie”

FCBarcelona-Valencia-Copa

Valverde neemt volledige selectie mee naar bekerfinale