in

LoveLove AngryAngry WINWIN OMGOMG WTFWTF CryCry LOLLOL

TV3: Barcelona kan Super League verlaten dankzij speciale clausule Laporta

Joan Laporta FC Barcelona

De deelname van FC Barcelona aan de Europese Super League, waarover in eerste instantie is onderhandeld door Josep Maria Bartomeu en die nader is uitgewerkt door Joan Laporta, is afhankelijk van de goedkeuring van de leden van FC Barcelona. Zoals door TV3 is uitgelegd, heeft Laporta een clausule in het contract laten opnemen waarmee de club alsnog uit de Europese Super League kan stappen.

De leden kunnen bepalen of FC Barcelona in het nieuwe toernooi stapt of niet. Hierover zal tijdens een volgende ledenvergadering gestemd worden. Indien de leden voor de Super League stemmen zal Barça toetreden tot het toernooi, anders zal de club alsnog uit het veel besproken nieuwe toernooi kunnen stappen. Laporta heeft dit tijdens de onderhandelingen schriftelijk laten vastleggen, zodat het vertrek van Barça, indien de leden dit wenselijk achten, juridisch haalbaar zal zijn.

Naast FC Barcelona zouden ook Atletico Madrid, Chelsea, Manchester City en Manchester United het toernooi op korte termijn te willen verlaten.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Trein van Barcelona Femení dendert ook over Deportivo La Coruña heen

Lieke Martens trefzeker bij nieuw machtsvertoon Barcelona Femení