Trein van Barcelona Femení dendert ook over Deportivo La Coruña heen

Barcelona Femení is al het hele seizoen in topvorm en zaterdagmiddag liet de ploeg maar weer eens zien hoe goed het is. In een zonnig Estadi Johan Cruyff kenden de Catalaanse vrouwen geen enkele genade met Deportivo La Coruña: 9-0.

Barcelona Femení begon met Lieke Martens in de basis aan het competitieduel. En van echte spanning was in de eerste helft eigenlijk geen moment sprake. Maria Leon opende de score na tien minuten voetballen en dat bleek de opmaat voor een zeer doelpuntrijke periode. Deportivo La Coruña hielp ook een handje mee door twee eigen doelpunten te maken. Uiteindelijk stond het halverwege al 7-0!

Een monsteroverwinning met dubbele cijfers was een zeer realistisch scenario geworden. De achtste treffer van de middag was een bijzondere voor Alexia Putellas. Zij maakte haar derde doelpunt en dus voltooide ze haar hattrick. Barcelona Femení was niet zo trefzeker als voor rust en uiteindelijk werden de dubbele cijfers niet gehaald. In de blessuretijd werd het nog wel 9-0 door een benutte strafschop van Jennifer Hermoso.