Barcelona Femení walst met ruime cijfers over ‘concurrent’ Levante heen

Er is dit seizoen nooit echt een titelstrijd geweest in de Liga Iberdrola. Die uitspraak kwam zondagmiddag tot uiting in het Estadi Johan Cruyff. Koploper Barcelona Femení won met maar liefst 7-1(!) van nummer twee Levante.

Voor aanvang was het verschil tussen beide ploegen al enorm op de ranglijst. Barcelona Femení stond negen punten voor en daarnaast heeft het drie wedstrijden minder gespeeld dan Levante. De Catalaanse ploeg begon met Lieke Martens in de basis aan de ’topper’. De start was uitstekend met een vroege openingstreffer van Marta Torrejon. Na een kwart wedstrijd werd de voorsprong al verdubbeld door Vicky Losada. Tien minuten voor de rust gooide Mariona Caldentey de wedstrijd al in het slot door de 3-0 te maken.

Maar het was nog niet voldoende voor Barcelona Femeni, dat na rust vrolijk doorging. Het duurde in de tweede helft nog geen vijf minuten voordat Melanie Serrano voor de 4-0 zorgde. De grens van vijf gemaakte doelpunten werd in de 61e minuut geslecht door Bruna Vilamala. In de slotfase van het duel tilden Aitana Bonmati en Jennifer Hermoso de score naar 7-0. Levante deed in de blessuretijd nog wat terug met een doelpunt van Alba Redondo.