Lieke Martens trefzeker bij nieuw machtsvertoon Barcelona Femení

Er zijn op dit moment een paar zekerheden in het leven: Belasting betalen, corona-ellende en een competitiezege van FC Barcelona Femení. De met afstand beste ploeg van Spanje ging dinsdagmiddag opnieuw los in de Liga Iberdrola. Mede dankzij een treffer van Lieke Martens werd UD Granadilla Tenerife met 6-1 verslagen.

Met Martens op de bank gebeurde er iets opmerkelijks vroeg in de wedstrijd. Barcelona Femení kwam op achterstand, terwijl de ploeg amper iets hoeft te incasseren in de competitie. Maar de voorsprong van de bezoekers stond maar kort op het scorebord. Vijf minuten na de openingstreffer zorgde Jennifer Hermoso alweer voor de gelijkmaker. Diezelfde Hermoso zorgde even later ook voor de 2-1. Nog voor het eerste half uur was verstreken kwamen de Catalanen ook op 3-1 door een benutte penalty van Alexia Putellas.

Na rust was het even wachten op doelpunten. Met nog een kwart wedstrijd te gaan viel Lieke Martens in en ze had niet lang nodig om van waarde te zijn voor het elftal. De Nederlandse aanvalster maakte aan alle ‘spanning’ door de vierde Catalaanse treffer te maken. Het bleef niet bij 4-1, want in de laatste paar minuten zorgde Bruna Vilamala met twee doelpunten voor een 6-1 eindstand.