in

‘Russische interesse in wereldkampioen Umtiti’

Umtiti-knie

Zenit Sint-Petersburg heeft zijn interesse in Samuel Umtiti bekendgemaakt. Dit meldt althans de normaal zo betrouwbare journalist Fabrizio Romano op Twitter. De Russische topclub hoopt de 27-jarige verdediger komende zomer over te nemen van FC Barcelona. Ook andere Europese clubs zouden interesse in de Fransman hebben.

De Catalanen zouden Umtiti deze zomer maar al te graag willen verkopen. In 2018 werd het contract van Umtiti na twee uitstekende seizoenen opgewaardeerd en verlengd tot medio 2023. Kort daarna raakte de 27-jarige verdediger geblesseerd aan zijn knie. Toch besloot hij destijds zichzelf niet te laten opereren om zodoende mee te kunnen doen aan het WK in Rusland. Umtiti werd met Frankrijk uiteindelijk wereldkampioen, maar de verdediger bleef daarna jarenlang aanmodderen met dezelfde knieproblemen. Dit seizoen is hij zijn basisplaats kwijtgeraakt aan landgenoot Clément Lenglet.

Umtiti zal niet de enige FC Barcelona-speler zijn die komende zomer op de transferlijst wordt geplaatst. Ook Junior Firpo, Philippe Coutinho, Miralem Pjanic en Martin Braithwaite mogen bij een goed bod vertrekken uit het Camp Nou.

Written by Jelle van Kerkhof

FC Barcelona voegt zich bij ‘founding clubs’; Super League op komst

Trein van Barcelona Femení dendert ook over Deportivo La Coruña heen