in

Stoelriemen vast: de Copa América gaat vannacht van start

Het seizoen van FC Barcelona zit er weliswaar op, maar niet alle spelers zijn al op vakantie. Zo barst in de nacht van vrijdag op zaterdag de strijd los om het Zuid-Amerikaanse kampioenschap: de Copa América. Met een aantal van vijf spelers is Barcelona aardig vertegenwoordigd. Zij komen de komende drie dagen voor het eerst in actie.

Philippe Coutinho en Arthur hopen met hun land voor het eerst sinds 2007 de eindzege naar zich toe te trekken. Het gastland trapt het toernooi om 02:30 uur af met een wedstrijd tegen Bolivia. De Goddelijke Kanaries, die de torenhoge favoriet zijn voor de eindzege, spelen tijdens het restant van de groepsfase tegen Venezuela en Peru.

Lionel Messi en zijn Argentinië nemen het op speeldag 1 op tegen Colombia. Daarmee staat er direct een lastige wedstrijd op het programma voor de verliezend finalist van de laatste twee edities. De wedstrijd begint zaterdagavond om 00:00 uur. Een dag later neemt Luis Suárez het met zijn Uruguay op tegen Ecuador. De aanvaller van Barcelona lijkt voldoende hersteld te zijn van een knieblessure.

Lionel Messi is er klaar voor! Leidt de aanvoerder van Barcelona zijn land naar de eerste eindzege sinds 1993(!)?

Arturo Vidal sluit het rijtje af. De sterspeler van Chili, tevens de winnaar van de laatste twee edities van de Copa América, neemt het maandag op tegen Japan.

Kubo La Masia

Barcelona grijpt mis en ziet Japans toptalent naar concurrent vertrekken

Coutinho bezorgt Brazilië uitstekend begin op de Copa América