in

Ruiz: ‘Trincão doet me denken aan Lionel Messi’

FC Barcelona verbaasde afgelopen transferperiode met de komst van Martin Braithwaite, maar misschien nog wel meer met die van Francisco Trincão. De Portugees komt in de zomer voor ruim dertig miljoen euro over van Braga. Hij kijkt er ontzettend naar uit om met Lionel Messi te spelen.

Barcelona en Braga bereikten in januari overeenstemming over de transfer van de 20-jarige aanvaller. Hij tekent in Barcelona een contract tot en met het seizoen 2024/2025. Mocht een club hem vervolgens willen overnemen, moet ze 500 miljoen euro betalen. Dat is de clausule die is opgenomen in zijn contract. Toen de Portugees hoorde dat beide clubs eruit waren, kon hij zijn geluk niet op. ‘Het gaf me een geweldig gevoel toen ik hoorde dat de deal was gesloten. Voor Barcelona spelen is altijd al mijn droom geweest’, vertelt hij in gesprek met Mundo Deportivo.

Op de dag dat Barcelona en Braga overeenstemming bereikten over Trincão zijn transfer, meldden beide clubs ook dat Abel Ruiz de omgekeerde weg zou bewandelen. De Spanjaard was de afgelopen tijd op huurbasis actief voor de Portugezen, alvorens ze hem definitief overnemen van Barcelona. Trincão en Ruiz kunnen het goed vinden met elkaar. ‘Abel spreekt veelbelovend over de dingen die me te wachten staan in Barcelona. Van de spelers tot de stad en zo kan ik nog wel even doorgaan’, aldus een dolgelukkige Trincão.

Lionel Messi

In gesprek met Mundo Deportivo laat Ruiz zijn licht schijnen over het aanstaande vertrek van Trincão naar Barcelona. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zijn teamgenoot gaat slagen. ‘Hij is meer dan klaar om voor Barcelona te spelen. Hij past perfect in het spel van Barcelona en zal het daar heel goed doen’, verwacht Ruiz.

Ruiz vergelijkt de Portugees zelfs met Messi. ‘Je kan eigenlijk niemand vergelijken met Messi, maar ook Francisco is een typische linksbenige voetballer met een uitstekende dribbel en techniek. Als hij op rechts speelt, dribbelt hij naar binnen en schiet hij de bal in de verre hoek. Op links gaat hij erover heen en scoort hij veel doelpunten.’

In de ondertussen stilgelegde Portugese competitie kwam Trincão in zeventien competitiewedstrijden tot zes doelpunten en vier assists.

Al vier jaar zonder, maar zeker niet vergeten: Johan Cruijff

Standbeeld Johan Cruijff

Vier jaar zonder Johan Cruijff: ‘Zijn invloed is heel groot geweest’