in ,

FC Barcelona legt tientallen miljoenen neer voor 20-jarige aanvaller van SC Braga

FC Barcelona kan de komende maanden geen beroep doen op de geblesseerde Luis Suárez en liet Carles Pérez verkassen naar AS Roma. De spoeling voorin is dun. Desondanks heeft het bestuur besloten deze transferperiode geen nieuwe aanvaller aan te trekken. Dat doet het wel voor komend seizoen. De Portugees Francisco Trincão maakt in juli de overstap van SC Braga naar Barcelona.

Dat meldden FC Barcelona en SC Braga vrijdagmiddag via de officiële kanalen. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de 20-jarige Trincão in juli 2020. Met de overstap van de Portugese aanvaller is een bedrag van 31 miljoen euro gemoeid. Hij tekent bij Barcelona een contract tot en met het seizoen 2024/2025. Mocht een club hem willen overnemen van Barcelona, moet ze 500 miljoen euro betalen. Dat is de clausule die is opgenomen in het contract van Trincão.

Talent

De aanvaller speelde in zijn jeugd voor Vianense en FC Porto, alvorens hij de overstap maakte naar SC Braga. Hij maakte op 28 december 2018 zijn debuut in de hoofdmacht. Sindsdien speelde hij 29 wedstrijden voor het eerste van SC Braga, waarin hij drie keer tot scoren kwam. Dit seizoen kwam hij al in 21 wedstrijden in actie. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij zes assists.

Trincão maakt onderdeel uit van de beloften van Portugal. Daarvoor kwam hij uit voor verschillende jeugdelftallen. Met de onder-19 kroonde hij zich in 2018 tot Europees Kampioen. Dat toernooi eindigde hij als topscorer met vijf doelpunten en gaf hij ook nog eens de meeste assists (drie).

https://twitter.com/SCBragaOficial/status/1223207099490033665?s=20

Loting voor kwartfinales Copa del Rey brengt Barcelona naar Bilbao

Abel Ruiz FC Barcelona

FC Barcelona laat Abel Ruiz op huurbasis vertrekken naar SC Braga