in ,

Loting voor kwartfinales Copa del Rey brengt Barcelona naar Bilbao

FC Barcelona kent de volgende horde op weg naar de finale van de Copa del Rey. De Catalanen nemen het in de kwartfinale van het bekertoernooi op tegen Athletic Club. De Basken spelen een thuiswedstrijd. Dat is het resultaat van de loting van vrijdagmiddag.

De kwartfinale tussen Athletic Club en Barcelona wordt gespeeld op 6 februari. De aftrap is om 21:00 uur.

FC Barcelona reisde al eerder dit seizoen af naar Bilbao voor een treffen met Athletic Club. Beide ploegen troffen elkaar in het openingsweekend van de Liga. De Basken waren destijds met 1-0 te sterk voor het elftal van toenmalig coach Ernesto Valverde.

De overige kwartfinales zijn Real Madrid-Real Sociedad, Granada-Valencia en Mirandés-Villareal.

Onderlinge historie

Het is zeker niet de eerste keer dat Barcelona en Athletic Club elkaar treffen in de Copa del Rey. In het seizoen 2016/2017 troffen beide ploegen elkaar in de achtste finales. De heenwedstrijd in Bilbao werd nog met 3-1 gewonnen door de thuisploeg, maar Barcelona stelde de orde op zaken in de return. Doelpunten van Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi bezorgden de Catalanen een plek in de kwartfinales. Het seizoen ervoor troffen beide ploegen elkaar in de kwartfinales. Barcelona zegevierde in Bilbao én in Barcelona.

Het seizoen daarvoor troffen beide ploegen elkaar in de finale van het bekertoernooi. De eindstrijd, gespeeld in Camp Nou, werd de wedstrijd van Lionel Messi. De Argentijn maakte een prachtdoelpunt in de uiteindelijk met 3-1 gewonnen finale. In totaal troffen Barcelona en Athletic Club elkaar 21 keer in het bekertoernooi. Van de 21 ontmoetingen wist Barcelona er dertien om te zetten in een overwinning.

Deze ploegen kan Barcelona treffen in de kwartfinales van de Copa del Rey

FC Barcelona legt tientallen miljoenen neer voor 20-jarige aanvaller van SC Braga