in ,

FC Barcelona laat Abel Ruiz op huurbasis vertrekken naar SC Braga

Abel Ruiz FC Barcelona

FC Barcelona maakte vrijdagmiddag bekend dat Francisco Trincão in juli voor 31 miljoen euro overkomt van SC Braga. Vrijdagavond melden de Catalanen via het officiële kanaal dat Abel Ruiz per direct op huurbasis vertrekt naar de Portugezen.

FC Barcelona en SC Braga hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Abel Ruiz. De aanvaller maakt het seizoen op huurbasis af in Portugal. In de deal is ook een optie opgenomen voor een definitieve transfer. De Portugezen moeten de Ruiz in de zomer voor 8 miljoen euro overnemen. Barcelona houdt dan wel de eerste optie om hem terug te halen.

Abel Ruiz maakte in 2012 de overstap vanuit de jeugdopleiding van Valencia naar Barcelona. De aanvaller speelde voor verschillende jeugdelftallen. Zo kwam hij 68 keer in actie voor Barça B. Daarin kwam hij negen keer tot scoren. Hij speelde één wedstrijd voor het eerste elftal, maar tot een officieel debuut in de hoofdmacht kwam het niet.

Barcelona liet van de week ook Carles Pérez op huurbasis vertrekken. De aanvaller kwam niet meer voor in de plannen van Quique Setién en maakt het seizoen af in AS Roma. De Italianen moeten Pérez in de zomer voor elf miljoen euro overnemen.

FC Barcelona legt tientallen miljoenen neer voor 20-jarige aanvaller van SC Braga

Fernandez FC Barcelona

Barcelona slaat opnieuw toe: Matheus Fernandes in de zomer naar Camp Nou