in ,

LoveLove

Barcelona slaat opnieuw toe: Matheus Fernandes in de zomer naar Camp Nou

Fernandez FC Barcelona

FC Barcelona heeft op de laatste dag van de transferperiode flink huisgehouden. Eerder op de dag trokken de Catalanen een talentvolle Portugese aanvaller aan en vrijdagavond bereikte Barcelona een akkoord met Palmeiras over de transfer van Matheus Fernandes Siqueira.

De 21-jarige verdedigende middenvelder wordt voor 7 miljoen euro overgenomen door FC Barcelona. Daar kan nog eens drie miljoen aan variabelen bijkomen. De Braziliaan tekent in de zomer een contract voor vijf seizoen bij de Catalaanse club en krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 300 miljoen euro.

Fernandez begon zijn carrière in de jeugd van Botafogo, waar hij in 2016 in het eerste elftal debuteerde. Daar speelde hij 76 duels voor, waarna hij in 2019 naar Palmeiras vertrok. Bij zijn nieuwe club scoorde hij tot nu toe 1 doelpunt in 11 wedstrijden.

Fernandez staat vooral bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Het afpakken van de bal met aanvallende gedachten is zijn grootste kwaliteit. Daarnaast beschikt de Braziliaan over een uitstekende techniek.

Abel Ruiz FC Barcelona

FC Barcelona laat Abel Ruiz op huurbasis vertrekken naar SC Braga

Voorbeschouwing: Barcelona gaat tegen Levante op zoek naar eerherstel