in

AngryAngry

Riqui Puig wil vechten voor zijn plaats

Riqui Puig geldt als een van de grootste talenten van La Masía. De kleine dribbelaar etaleerde in het afgelopen seizoen al bij vlagen zijn (grote) klasse. Onder Ronald Koeman wil het echter niet vlotten. Puig komt niet aan de bak en zou volgens de Spaanse media zelfs op zoek mogen naar een nieuwe werkgever. De speler zelf ziet dat niet zitten. Als het aan hem ligt, blijft en slaagt hij in Barcelona.

Afgelopen seizoen leerde het grote publiek Puig, die sinds 2013 bij Barcelona speelt, kennen als een technisch begaafde voetballer die met zijn goed spelinzicht doet terugdenken aan Barça-legende Iniesta. Hij groeide in korte tijd uit tot de nieuwe publiekslieveling van Camp Nou. De verwachtingen waren voorafgaand dit seizoen dan ook hooggespannen. De kleine dribbelaar werd geacht op korte termijn het gezicht van het Barça-middenveld te worden.

Zover loopt het vooralsnog niet voor de jonge Catalaan. Nadat Koeman het roer overnam van Setién bleek al snel dat Puig niet in de bovenste schuif ligt van de Nederlandse oefenmeester en bovenal dit seizoen op niet te veel speelminuten hoefde te rekenen… Dat dit vooralsnog geen loze woorden zijn is na 7 La Liga -en 3 Champions Leagueduels wel duidelijk. Zo staat het aantal speeltijd van de spelmaker in het jaargang 2020/2021 voorlopig op een schamele 3 minuten waar jonge talenten als Ansu Fati en Pedri de laatste weken gewoon in de basis starten.

Concurrentie

Dit wil echter niet zeggen dat Koeman het talent van Puig tegenspreekt. Hij is echter van mening dat mede door de grote concurrentie op het middenveld de Spaanse jeugdinternational beter elders speelminuten vergaart om zo sterker terug te komen bij de A-kern van Barcelona. Voorlopig slaagt Puig dit advies echter in de wind en blijft hij loyaal aan de club van zijn hart. Hij gelooft dat een doorbraak in Camp Nou nog steeds mogelijk is zonder eerst verhuurd te worden en verwijst hierbij regelmatig naar Sergio Busquets en Pedro die ook pas op late leeftijd een vaste plaats in de A-kern konden veroveren.

Hieronder kunnen jullie nog eens genieten van Puig zijn kunststukjes:

Tegenslag voor Koeman: Busquets mogelijk weken uitgeschakeld

Uitslag scan blessure Busquets geeft Barça opluchting