in

Uitslag scan blessure Busquets geeft Barça opluchting

De blessure van Sergio Busquets valt mee. De 32-jarige middenvelder liep afgelopen zaterdag een blessure op bij het Spaanse elftal, die uit tegen Zwitserland aantraden voor de Nations League. Uit de resultaten van de scan blijkt dat de schade slechtst beperkt is gebleven tot een verstuikte knieband. Bij FC Barcelona is de opluchting groot, omdat het in eerste instantie erger vreesde. Ronald Koeman kan komende zaterdag, als de Catalanen op bezoek gaan bij Atlético Madrid, echter nog niet beschikken over Busquets.

Wie er zaterdag ook niet bij zijn, zijn Luis Suárez en Lucas Torreira. De Uruguyaanse spelers van Atlético zijn eergisteren positief getest op het coronavirus en moeten verplicht in thuisquarantaine.

Ook Ronald Koeman heeft zijn selectie zaterdag niet compleet. Naast Busquets ontbreekt ook Ansu Fati. De 18-jarige vleugelflitser viel in het weekend voor de interlands, in de wedstrijd tegen Real Betis, uit met een zware meniscusblessure. Fati is onlangs geopereerd en zal naar alle waarschijnlijk een paar maanden uitgeschakeld zijn. Ook de al langer geblesseerde Araujo, Coutinho en Umtiti zullen de wedstrijd in Madrid moeten laten schieten.

De wedstrijd Atlético Madrid – FC Barcelona begint zaterdag om 21:00 uur in het Estadio Wandametropolitano. De Catalanen moeten winnen om in het spoor te blijven van Atlético Madrid. De Madrilenen bivakkeren momenteel met 17 punten uit 7 wedstrijden op de derde plaats. FC Barcelona heeft 11 punten uit hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden.

What do you think?

Written by Jelle van Kerkhof

Riqui Puig wil vechten voor zijn plaats

Pique en Lenget

Samenvatting: Barcelona ziet Pique wegvallen tijdens teleurstellende avond in Madrid