in

GENIETEN! Puig zijn acties, steekballen en assists tegen Alavés

Hij is de hoop in bange dagen. Nee, we hebben het niet over Lionel Messi, maar Riqui Puig. De 20-jarige middenvelder was de afgelopen weken één van de weinige lichtpuntjes bij FC Barcelona en geeft met zijn optredens de supporters weer hoop op een rooskleurige toekomst. Zondagavond bevestigde hij zijn stormachtige ontwikkeling met een ijzersterk optreden tegen Alavés. Op social media kwamen de kijkers woorden tekort voor zijn optreden.

‘Riqui Puig is phenomenal today. Football artist’, ‘Riqui Puig is a goddamn joy’ en ‘Riqui Puig is goed. Een echte Barcelona-speler’. Dit is slechts een kleine greep uit de vele tweets die over de jonge smaakmaker de wereld in werden gestuurd. Met zijn assists op de goals van Lionel Messi en Nelson Semedo werd Puig de jongste Barcelona-speler met twee assists in één wedstrijd sinds Thiago Alcantara in 2011. Het hadden er zo drie kunnen zijn, maar Luis Suárez vergat een schitterende pass van Puig te bekronen met een doelpunt. De middenvelder was zelf ook nog heel dichtbij een treffer. Het houtwerk voorkwam echter dat hij zijn eerste doelpunt in het eerste mocht noteren.

Bekijk hier onder de hoogtepunten van Puig uit het duel met Alavés.

FC Barcelona B

Door zijn recente optredens, kan Quique Setién eigenlijk niet meer om hem heen. De fans van FC Barcelona geven hem in ieder geval de voorkeur boven Ivan Rakitic, die deze zomer wel eens zou kunnen vertrekken uit Camp Nou. Na afloop van de wedstrijd tegen Alavés, was Puig er als de kippen bij om zijn teamgenoten van Barça B te volgen. De beloften speelden een belangrijke wedstrijd tegen Real Valladolid B. Dankzij de 3-2 overwinning maken ze nog steeds kans op promotie naar de Segunda División A.

Badajoz vormt de volgende horde in de play-offs. Die wedstrijd staat voor komende donderdag op het programma. Aangezien het elftal van Setién in de eerste week van augustus pas weer in actie komt, is de kans aanwezig dat Puig zich deze week meldt bij de beloften.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Samenvatting | Swingend FC Barcelona sluit competitie goed af

Riqui Puig

Puig en Fati blijven bij selectie, Araujo ondersteunt Barça B