in ,

Bartomeu onthult: ”Fati, Puig en Araujo volgend seizoen bij A-selectie”

Het waren drie enorme verrassingen aan het einde van het seizoen, waarin FC Barcelona de titel uit handen gaf aan Real Madrid, maar er toch drie spelers een stap voorwaarts deden. Riqui Puig, Ansu Fati en Ronald Araújo lieten zien dat ze met minuten en kansen een belangrijk gewicht in de schaal kunnen leggen in de toekomst van de club. Voorzitter Josep Bartomeu liet tijdens een groot interview met Mundo Deportivo dan ook weten dat de drie spelers komend seizoen definitief aansluiten bij de A-selectie van Barcelona.

“Voor deze spelers is het, mede door hun ontwikkeling en huidige vorm, hun beurt om een plek in het eerste elftal te krijgen. Ik denk dat het goed nieuws is voor Barcelona dat Barcelona B weer eens spelers zal afleveren aan het eerste team”, zo liet de voorzitter weten. Bovendien benadrukte hij ook dat spelers als Monchu en Collado aan de weg timmeren.

Langzaam zijn de Catalanen dus bezig de selectie behoorlijk te verjongen. Naast de overstap van Araujo, Fati en Puig heeft FC Barcelona zich afgelopen jaar ook al versterkt met Pedri en Trincao en Matheus Fernandes. ”Pedri is een jonge speler met ongelooflijk veel talent. Trincao, die zeer onbekend was, hebben we in januari aangetrokken en hij is nu al één van de beste Under-21 van Europa. En Matheus Fernandes die weinig heeft gespeeld omdat hij wat problemen had met zijn overstap naar Spanje, hij heeft weinig gespeeld maar heeft wel kwaliteiten”, benadrukt Bartomeu, die daarmee met Pjanic al zeven versterkingen heeft aangetrokken voor Barcelona.

Voormalig Barça-speler Xavi geveld door het coronavirus

Sabadell gooit promotiedroom Barça B in duigen