in

Barcelona met B-ploeg eenvoudig naar volgende ronde Champions League

Dest FC Barcelona

Ronald Koeman is er dinsdagavond in geslaagd om zijn ploeg naar de volgende ronde van de Champions League te loodsen. De Catalanen waren met een B-ploeg dinsdag veel te sterk voor Dynamo Kiev. Met uitblinker Dest werd het in Kiev 4-0 voor FC Barcelona.

Ronald Koeman gaf tegen Dynamo Kiev noodgedwongen de kans aan spelers die normaal op de bank zitten. Onder meer Braithwaite, Mingueza, Trincao en Aleña kwamen in actie voor de Catalanen, mede doordat Pique, Busquets en Roberto geblesseerd waren en Lionel Messi en Frenkie de Jong rust kregen.

Maar met de jonge ploeg speelde Barcelona met een hoge intensiteit. Toch lukte het Barcelona in de eerste helft niet om de defensieve muur te doorbreken. Pas na een klein uur wist Sergiño Dest het verschil te maken na een korte combinatie tussen Braithwaite en Pedri. De vleugelverdediger schoot in de verre hoek zijn eerste doelpunt voor Barcelona tegen de touwen. Niet lang daarna was het Braithwaite die vanuit een hoekschop de 0-2 op het scorebord zette. De Deens international mocht even later vanaf de stip zelfs voor de 0-3 zorgen.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1331345594531590145

In het laatste half uur bracht Ronald Koeman ook Matheus, Griezmann, Conrad en Riqui Puig in de ploeg. De ploeg liet bij vlagen leuk en attractief voetbal zien. Dat bleek ook uit het laatste doelpunt van de Catalanen, die via Aleña en Puig uiteindelijk voor de voeten van Griezmann kwam. De Fransman schoot uiteindelijk de 4-0 einduitslag op het scorebord.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1331354952388763648

Door de overwinning plaatst FC Barcelona zich, evenals Juventus, voor de volgende ronde van de Champions League. Durft Ronald Koeman het komend weekend tegen Osasuna opnieuw aan om de jonge talenten een kans te geven?

Uefa woman

Barcelona Femení loot PSV Vrouwen in Champions League

Koeman blij na zege: ”Ik heb een energiek elftal gezien”