Sabadell gooit promotiedroom Barça B in duigen

Barca B zal nog een seizoen moeten overleven in de Segunda Division B. Het B-team van de Catalanen ging zondagavond met 2-1 onderuit tegen Sabadell. In de finale van de promotie play-off kwam de ploeg van trainer Pimienta nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft kreeg Barça B de deksel op de neus.

Sabadell was in de eerste helft superieur, maar het was Barça B dat scoorde. In de tweede helft was FC Barcelona B beter, maar de doelpunten vielen aan de kant. Sabadell overleefde een groot aantal kansen van Barcelona B en sloeg met een aantal uitbraken genadeloos toe.

Het geluk was zondagavond niet aan de zijde van Barcelona. Araujo viel geblesseerd uit en is een vraagteken voor de Champions League. In de slotfase van het duel werd een doelpunt van Akieme afgekeurd vanwege buitenspel.

Voorzitter Josep Bartomeu was zondag samen met Abidal en Bakero getuige van de nederlaag. Garcia Pimienta moest het in de play-offs zonder sterkhouders Collado, Ake en Saverio doen. Bovendien werden Riqui Puig en Ansu Fati buiten de selectie gelaten. Daarmee stond er de afgelopen weken een zeer jong Barça B in de play-offs. Sabadell promoveert dankzij de overwinning naar de Segunda Division.

Bartomeu onthult: ”Fati, Puig en Araujo volgend seizoen bij A-selectie”

Arthur meldt zich niet in Barcelona en lijkt aan te dringen op vroegtijdig vertrek