in

Voormalig Barça-speler Xavi geveld door het coronavirus

Treurig nieuws vanuit Qatar. Voormalig FC Barcelona-aanvoerder Xavi Hernández heeft via zijn sociale media bekend gemaakt dat hij positief is getest op het coronavirus. De trainer van Al-Sadd moet de hervatting van het voetbalseizoen in Qatar zodoende aan zich voorbij laten gaan.

‘Een paar dagen geleden werden we volgens het protocol van de Qatari League getest op het coronavirus. Daarbij testte ik positief. Gelukkig ben ik in orde, maar volgens het protocol blijf ik geïsoleerd totdat ik volledig hersteld ben’, meldt Xavi via zijn Instagram. ‘Zodra de medische diensten het weer toelaten, zal ik mijn werk hervatten en de dagelijkse routine bij de club oppakken.’

Al-Sadd, de club waar Xavi sinds 2019 voor de groep staat, hervat de competitie zaterdagavond met een een wedstrijd tegen Al Khor. Xavi zal de wedstrijd, geheel volgens de richtlijnen van de Qatari League, vanuit quarantaine bekijken. Zijn plaats op de bank wordt ingenomen door assistent-trainer David Prats. Al-Sadd is na zeventien competitiewedstrijden de nummer drie van Spanje. De achterstand op koploper Lekhwiya bedraagt tien punten.

What do you think?

Written by Yannick

Messi ziet verbetering: ”Met beter gevoel naar Champions League”

Bartomeu onthult: ”Fati, Puig en Araujo volgend seizoen bij A-selectie”