in

‘Rakitić blijft ondanks belangstelling Juventus gewoon in Barcelona’

Ivan Rakitic FC Barcelona

De naam van Ivan Rakitić was tot een tijdje terug een van de eerste die door Ernesto Valverde werd ingevuld op het wedstrijdformulier. De situatie is echter veranderd. Zo dusdanig dat de Kroaat deze zomer leek te vertrekken uit Barcelona. Niet alleen Paris Saint-Germain, maar ook Juventus liet zijn oogje vallen op de middenvelder. Van een vertrek lijkt het uiteindelijk toch niet te komen. Federico Bernardeschi komt dus ook niet naar Barcelona.

De toekomst van Rakitić was de afgelopen week een veelbesproken onderwerp binnen FC Barcelona. De Kroaat, die in de zomer van 2014 overkwam van Sevilla, is niet langer zeker van een basisplaats. Sterker nog, de middenvelder hield de afgelopen twee wedstrijden tegen achtereenvolgens Real Betis en Osasuna negentig minuten lang de bank warm. In de eerste competitiewedstrijd, op bezoek bij Athletic Bilbao, kwam hij nog wel in actie. Frenkie de Jong en Sergi Roberto krijgen de voorkeur boven de Kroaat, die sinds zaterdag ook nog eens Arthur Melo voor zich moet dulden.

De situatie van Rakitić werd nauwlettend in de gaten gehouden door Paris Saint-Germain en Juventus. De Fransen toonden vorig jaar ook al belangstelling, maar de interesse was niet wederzijds. Lang leek de Kroaat onderdeel uit te maken van de ‘Neymar-deal’, maar ook daar konden Barcelona, PSG en hij een streep door zetten. FC Barcelona heeft de terugkeer van Neymar namelijk voorlopig uit het hoofd gezet. Terwijl de kampioen van Frankrijk zijn interesse in Rakitić terugtrok, dook daar ineens Juventus op. De Italianen zien het zo dusdanig zitten in een samenwerking met de middenvelder, dat ze zelfs een van hun eigen spelers naar Barcelona willen sturen. Emre Can, Bentancur en Rugani werden genoemd, maar de Oude Dame kreeg nul op het rekest van Barcelona.

Bernardeschi

Dat betekent niet dat Barcelona een deal met Juventus helemaal niet ziet zitten. De Catalanen zijn namelijk wel onder de indruk van de kwaliteiten van Federico Bernardeschi. De Italiaan liet zich vorig seizoen gelden in de dubbele ontmoeting met Atlético Madrid in de Champions League. Daarnaast kan hij op meerdere posities uit de voeten, onder meer als links- en rechtsbuiten. Barcelona wil echter alleen iets van een deal weten als het, naast Bernardeschi, ook geld krijgt voor Rakitić. Maar dat geld is er op dit moment niet bij Juventus. Daardoor lijkt de 31-jarige Kroaat het seizoen gewoon ‘af te maken’ in Barcelona.

Fabelachtig doelpunt Messi genomineerd voor de Puskas Award

Overzicht derde speelronde: Barcelona moet na interlands flink aan de bak