in ,

Rakitic is geruchten zat, maar: ‘Belangrijker dat we het seizoen af kunnen maken’

Door de coronacris is het nog maar de vraag of de transfermarkt op 1 juli haar deuren opent. Als we de Spaanse media moeten geloven, krijgen we desondanks een hete transferzomer. In Barcelona nadert de geruchtenmolen nu al het kookpunt. Ivan Rakitic is er wel een beetje klaar mee. ‘Ik ben geen zak aardappelen.’

De Kroaat is volgens verschillende media één van de spelers die op de nominatie staat om te vertrekken komende zomer. Hij heeft een contract tot de zomer van 2021. Mocht Barcelona zijn contract niet willen verlengen, zal hij verkocht moeten worden. De middenvelder wordt al tijden in verband gebracht met verschillende clubs, waaronder Atlético Madrid en Sevilla, zijn oude werkgever. Volgens de Spaanse media wil hij niets liever dan terugkeren naar Sevilla. ‘Ik word al twee jaar gelinkt aan andere clubs. Zoals ik altijd heb gezegd, het is perfect om hier te spelen’, vertelt Rakitic in gesprek met Mundo Deportivo.

‘Ik wil genieten en het team zoveel mogelijk helpen. De eerste seizoenshelft kwam als een verrassing voor mij. Het voelde niet goed, maar daar moet ik van leren. Soms gebeuren er dingen die je niet begrijpt, maar dan is het een kwestie van accepteren en doorgaan. Ik hoop dat ik dit seizoen af kan maken. Zo niet, gaan we om de tafel. Maar op dit moment is het belangrijker dat we het seizoen tot een goed einde brengen.’

Ruilwaar

De middenvelder is de geruchten over zijn toekomst beu. Niet alleen Atlético Madrid en Sevilla worden genoemd als mogelijk nieuwe bestemmingen. Ook de Italiaanse topclubs Juventus, Internazionale en AC Milan zouden zijn verrichtingen op de voet volgen. Daarnaast wordt Rakitic ook regelmatig genoemd als ruilwaar waarmee Barcelona de prijs van een gewilde speler kan drukken. Zo werd de Kroaat afgelopen zomer nog genoemd als mogelijk ruilwaar om de terugkeer van Neymar te realiseren.

Ik wil ergens zijn waar er waardering voor mij is. Als dat hier kan, is dat hartstikke mooi.’

Ivan Rakitic in gesprek met Mundo Deportivo

‘Ik ben geen zak aardappelen!. Ik ga zelf over mijn toekomst en ik wil ergens zijn waar er waardering voor mij is. Als dat hier kan, is dat hartstikke mooi. Zo niet, ben ik degene die beslist over mijn toekomst.’

Dromen van de dubbel

Hij hoopt in ieder geval dat het huidige seizoen niet te boeken zal staan als weggegooid seizoen. ‘We hopen natuurlijk dat we het seizoen uit kunnen spelen. We zijn in een erg belangrijke fase van het seizoen en het zal enorm zonde zijn als we die niet goed kunnen eindigen. Ik hoop dat er een oplossing wordt gevonden, zodat we in staat zijn om de competitie en Champions League uit te spelen. Om vervolgens beide toernooien te winnen, zou geweldig zijn. We willen weer bij elkaar komen, trainen, het gras voelen en het seizoen eindigen met de landstitel en eindzege in de Champions League.’

What do you think?

Mentor

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerQuiz MakerPoll MakerUp/Down Voter

Geef een reactie

‘Of hij naar Barcelona vertrekt? Die kans is zeer groot’

GSM FC Barcelona

Quiz: test hier of jij het huidige seizoen van FC Barcelona nog niet bent vergeten!