in

CryCry

Vertrekt Ivan Rakitic komende zomer dan toch uit Camp Nou?

De kans dat Rakitic volgend seizoen nog in Camp Nou speelt is afgelopen week weer wat afgenomen. De belangenbehartigers van Atletico Madrid zouden verkennende gesprekken gevoerd hebben met de Kroatisch international, die zelf openstaat voor een vertrek uit de Catalaanse hoofdstad.

Omwille van de grote concurrentie op het middenveld van de Blaugrana moet Rakitic dit seizoen vaker op de bank plaats nemen dan de voorgaande seizoenen. Volgens de Spaanse krant Marca heeft de Kroaat hier zijn buik van vol en staat hij daarom open voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière. Rivaal Atlético Madrid wordt genoemd als mogelijke nieuwe club.

Rakitic en zijn vrouw zouden ook al opzoek zijn naar een nieuwe woning in de Spaanse hoofdstad. De middenvelder zelf rekent erop dat de huidige nummer 5 van La Liga met een voorstel over de brug komt waarmee hij akkoord kan gaan.

Verkopen of een transfervrij vertrek?

Het contract van de Kroaat loopt af in de zomer van 2021. Mocht Barcelona niet van plan zijn om zijn contract te verlengen, heeft de club er veel baat bij hem komende zomer te verkopen. De Catalanen lopen anders het risico dat hij de club transfervrij verlaat.

Rakitic was in de zomer van 2019 al dichtbij een vertrek uit Barcelona. Juventus toonde serieuze belangstelling, maar Ernesto Valverde wilde hem liever niet laten gaan. Alhoewel de middenvelder geen vaste basisklant meer is, kwam hij in het lopende seizoen al tot 30 officiële wedstrijden. Hij kwam in de zomer van 2014 voor zo’n 20 miljoen euro over van Sevilla.

Thiago Messi treedt in voetsporen van zijn vader

De Ligt: ‘Frenkie met Messi en ik met Ronaldo, dat is bizar’