in

Crisis nadert kookpunt: directie onderneemt juridische stappen tegen voormalig vice-president

Terwijl Spanje in de greep is van het coronavirus, is het bij FC Barcelona crisis met de hoofdletter C. Huidige en voormalige directieleden liggen met elkaar in de clinch. Maandagavond heeft de directie van FC Barcelona besloten om juridische stappen te ondernemen tegen Emili Rousaud. De voormalig vice-president beschuldigde het bestuur onder meer van corruptie.

Vorige week maakten Spaanse media bekend dat zes directieleden al dan niet vrijwillig zijn opgestapt. De voormalig directieleden waren niet tevreden met de manier waarop FC Barcelona zich opstelt tijdens de coronacrisis. Daarnaast zou president Josep Bartomeu een pr-bureau hebben ingehuurd om bestuursleden en spelers op social media in een kwaad daglicht te stellen waardoor hij zelf beter naar voren komt.

In een interview met de Spaanse media haalde Rousaud heel hard uit naar het huidige beleid van Bartomeu. De voormalig vice-president beschuldigde hem bovendien van corruptie. In een interview met RAC1 kreeg hij de vraag of hij het gevoel had dat er iemand financieel beter is geworden van deze zaak. ‘Om eerlijk te zijn wel ja. Ik weet niet precies wie het is, maar ik heb er wel mijn gedachtes over. Wanneer je iemand een miljoen betaalt voor iets dat eigenlijk 100.000 euro waard is, kan dat iemand binnen of buiten de club beter maken’, antwoordde Rousaud.

FC Barcelona ontkent de beschuldigingen van Rousaud. Omdat zijn antwoord als een aanval op Bartomeu wordt gezien, heeft de club besloten om juridische stappen te ondernemen tegen de voormalig vice-president. Tijdens de meeting van maandagavond werden ook de ontstaande vacatures ingevuld. Zo wordt Javier Bordas verantwoordelijk voor het eerste elftal en Xavier Vilajoana krijgt de leiding over Barça B, het dameselftal en de jeugdteams.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1249782224888750080?s=20

Rakitic is geruchten zat, maar: ‘Belangrijker dat we het seizoen af kunnen maken’

‘Inter Milan wil Martínez laten gaan in ruil voor Griezmann’