in

Fabelachtig doelpunt Messi genomineerd voor de Puskas Award

Hij heeft in zijn loopbaan al heel wat persoonlijke prijzen gewonnen, maar de Puskas Award ontbreekt nog op zijn palmares. Dat is opvallend, gezien het aantal wonderschone doelpunten dat Lionel Messi gedurende zijn carrière heeft geproduceerd. Vandaag maakt de FIFA bekend dat de Argentijn tot de laatste drie kanshebbers behoort voor het doelpunt van het jaar.

Lionel Messi maakte alleen al het afgelopen jaar heel wat mooie doelpunten. Denk aan zijn vrije trap tegen Liverpool, zijn halve omhaal tegen Sevilla of zijn solo tegen Nicaragua in het shirt van Argentinië. Uit het ogenschijnlijk lange lijstje met mooie doelpunten heeft de FIFA er één genomineerd voor de Puskas Award. Messi zijn prachtige goal tegen Real Betis is genomineerd voor het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen. Messi behoort samen met Juanfer Quintero (River Plate) en Dániel Zsóri (Debrecen) tot de finalisten van de Puskas Award.

The Best FIFA Men’s Player

De Puskas Award is niet de enige prijs waar Messi nog voor in de race is. De FIFA maakte vandaag ook bekend welke voetballers behoren tot de finalisten van ‘The Best FIFA Men’s Player 2019′, oftewel de beste speler van het afgelopen jaar. Messi, die ook in de race was voor UEFA Best Player of the Year, neemt het op tegen Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk. The Best FIFA Men’s Player is sinds 2017 de vervanger van de Ballon d’Or. Messi is samen met Ronaldo recordhouder wat betreft deze prijs. De sterren van het huidige voetbal wonnen de prijs namelijk al vijf keer.

https://twitter.com/FIFAcom/status/1168475629899124736

Frenkie de Jong was ook in de race voor The Best FIFA Men’s Player, maar viel dus uiteindelijk af. Marc-André Ter Stegen behoort tot de finalisten voor The Best Men’s Goalkeeper. De doelman van FC Barcelona neemt het op tegen Alisson Becker van Liverpool en Ederson van Manchester City. Becker is de grote favoriet voor het winnen van de prijs voor beste doelman van het afgelopen jaar. De Braziliaan won met Liverpool de Champions League en veroverde met zijn land de Copa America.

Samenvatting | Osasuna – FC Barcelona (2-2)

Ivan Rakitic FC Barcelona

‘Rakitić blijft ondanks belangstelling Juventus gewoon in Barcelona’