Overzicht derde speelronde: Barcelona moet na interlands flink aan de bak

FC Barcelona kent een zeer tegenvallende competitiestart. De regerend landskampioen staat na drie competitiewedstrijden op teleurstellende achtste plaats. De Catalanen wisten alleen de thuiswedstrijd tegen Real Betis winnend af te sluiten. Afgelopen zaterdag kwamen ze niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Osasuna. Atlético Madrid is daarentegen uitstekend begonnen aan de competitie. De nummer twee van vorig seizoen heeft na drie wedstrijden de volle buit en hervat de competitie na de interlandbreak als koploper.

Zoals bekend kwam FC Barcelona zaterdag bijzonder slecht voor de dag. Op bezoek bij Osasuna, dat het afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau, kwamen de Catalanen al vroeg op achterstand. Het elftal van Ernesto Valverde, op geen enkele plek gewijzigd, was met het hoofd nog in de kleedkamer toen het al 1-0 stond. Roberto Torres kon in volledig vrije positie de 1-0 tegen de touwen volleren. Met die tussenstand na 45 minuten spelen, zochten beide ploegen de kleedkamers op. Valverde toverde met het inbrengen van Ansu Fati een konijn uit de hoge hoed. De 16-jarige aanvaller was zes minuten na zijn invalbeurt al trefzeker: 1-1. Een kleine tien minuten later kwam Barcelona door een doelpunt van Arthur zelfs op voorsprong. Het doelpunt van de Braziliaan was echter niet voldoende voor de overwinning. Dankzij een benutte strafschop van wederom Roberto Torres, kwam Osasuna alsnog langszij.

Atlético Madrid

Een dag later kregen Atlético Madrid en Real Madrid de gelegenheid om nog verder uit te lopen op Barcelona. Atlético Madrid maakte daar dankbaar gebruik van, alhoewel dat niet van een leien dakje ging. De ploeg van Diego Simeone keek na twintig minuten namelijk tegen een 0-2 achterstand aan. Het brutale Eibar schoot zich via doelpunten van Charles Oliveira en Anaitz Arbilla naar een riante voorsprong. De bezoekers slaagden er echter niet in de voorsprong vast te houden. Nog voor de theepauze schoot João Félix zijn ploeg terug in de wedstrijd. In de tweede helft stelde de thuisploeg de orde op zaken. Doelpunten van Vitolo en Thomas Partey (in de laatste minuut) bezorgden Atlético alsnog de overwinning. Partey schoot zijn club daarmee naar negen punten uit drie wedstrijden, de volle buit dus.

Joaõ Félix produceerde zondagavond zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van Atlético.

Real Madrid

Stadgenoot Real Madrid liep voor de tweede achtereenvolgende keer averij op. Vorige week kwam de ploeg van Zinedine Zidane in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Valladolid; zondagavond eindigde het bezoek aan Villareal in 2-2. De hoofdstedelingen knokten zich twee keer terug van een achterstand. Villareal, brutaal begonnen aan de wedstrijd, kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong. De achterstand werd voor rust nog teniet gedaan door Gareth Bale. Een kwartier voor tijd leek Moisés Gómez Villareal naar de overwinning te schieten, maar een tweede doelpunt van Bale voorkwam een nederlaag voor Real Madrid. De recordkampioen schoot met het gelijkspel echter weinig op. Na drie wedstrijden heeft Zidane namelijk slechts één puntje meer verzameld dan Valverde.