in ,

Oriol Busquets: ”Bij Barcelona telt leeftijd niet, het gaat om je prestaties”

Oriol Busquets is dit seizoen te bewonderen in de Eredivisie. De 20-jarige middenvelder is door Barcelona uitgeleend aan FC Twente. Hij voelt zich thuis in Nederland.

”Heimwee ken ik niet. Ik ben graag alleen”, vertelt Busquets in gesprek met Tubantia. ”Ik ben het ook gewend. Ik was 14 jaar toen ik uit huis ging en op de academie van Barcelona ging wonen. Het scheelt natuurlijk ook dat we met Espinosa, Aitor en Pleguezuelo nog drie Spanjaarden hebben en een trainer hebben die de taal spreekt. Die jongens helpen me als het nodig is. Het enige waar ik hier niet aan kan wennen zijn de eetgewoontes. Om vijf uur het avondeten… Dat is voor een Spanjaard heel gek. Ik houd voor mezelf de Spaanse eettijden aan .”

Oriol Busquets maakte vanaf zijn achtste levensjaar deel uit van La Masia, de jeugdopleiding van Barcelona. ”Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Je traint er met de beste spelers, je hebt de beste faciliteiten en je gaat er naar een goede school. En je deelt met al die jongens dezelfde ambitie: spelen in Camp Nou.”

En dat moment kwam. Eind november 2017 mocht hij zijn opwachting maken in de bekerwedstrijd tegen Murcia. ”Bij Barcelona telt leeftijd niet, het gaat om je prestaties. Ik voelde totaal geen druk toen de wedstrijd begon. Eigenlijk was het heel makkelijk omdat je bent omgeven door alleen maar topkwaliteit. Dan kún je niet slecht spelen”, besluit Busquets.

Valverde niet bang voor ontslag: ”Voel steun van clubleiding”

Magische Messi leidt Barcelona naar ruime thuisoverwinning