in ,

OFFICIEEL: Barcelona stalt Busquets voor een jaartje in Enschede

FC Twente heeft eindelijk beet. De verwachting was dat de tijdelijke overgang van Oriol Busquets naar Enschede vorige week al rond zou komen, maar dat werd vandaag. FC Barcelona en FC Twente maken beide melding van de overgang. De middenvelder van Barcelona B speelt het komende jaar op huurbasis voor de Tukkers, die geen optie tot koop hebben bedongen.

Verschillende media meldden vorige week al dat FC Twente zich bij FC Barcelona had gemeld voor de diensten van Oriol Busquets. De Catalanen waren al snel bereid om te luisteren naar de aanbieding. Busquets, die het niveau van de Segunda Division B is ontgroeid, maakte in de voorbereiding nog minuten in het eerste elftal. De concurrentie op het middenveld is echter moordend. Barcelona zocht dan ook een uitweg voor de controlerende middenvelder en met FC Twente kwam er al snel een interessante optie ter sprake. Barcelona is ervan overtuigd dat Busquets in zich in de eredivisie beter kan ontwikkelen dan in de Segunda Division B, het niveau waarop Barcelona B acteert. FC Twente is met zes punten na vier wedstrijden uitstekend begonnen aan de competitie. De club promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau.

Busquets was de aanvoerder van Barcelona B en trainde regelmatig mee met de eerste selectie. Een definitieve overstap van de A-selectie was met de hevige concurrentie vrijwel onmogelijk. Clubs als Juventus en Udinese toonden de afgelopen weken interesse, maar Barcelona wilde het jonge talent van La Masia niet definitief laten gaan. Door de vele Spanjaarden bij FC Twente koos de middenvelder uiteindelijk voor een avontuur in Enschede.

https://twitter.com/FCBarcelonaB/status/1166353199089016835
Standbeeld Johan Cruijff

Bijzondere dag in en voor Barcelona: club opent het Estadi Johan Cruijff

Estadi Johan Cruijff rondleiding

Video | Een rondleiding door het nieuwe Estadi Johan Cruijff