in

‘Meerdere clubs azen op voormalig FC Twente-huurling Busquets’

Oriol Busquets kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor FC Twente. Hoewel de middenvelder geen geweldige indruk maakte in Nederland, heeft hij over interesse niets te klagen. Volgens Mundo Deportivo azen meerdere clubs op zijn handtekening.

De KNVB maakte eind april definitief een einde aan het eredivisieseizoen. Daardoor kwam er een vroegtijdig einde aan Busquets zijn periode in Nederland. De Spanjaard was zeker van zijn plek bij FC Twente, maar kon de hoge verwachtingen eigenlijk geen moment waarmaken. Verrassend, omdat hij in de jeugdelftallen van FC Barcelona altijd hoog aangeschreven stond.

Ondanks zijn wisselvallige optredens in Enschede, heeft hij over interesse niets te klagen. Volgens Mundo Deportivo is Alavés één van de ploegen die een samenwerking met Busquets wel ziet zitten. De huidige nummer veertien van Spanje wil zich graag versterken met een middenvelder die het spel naar zich toe durft te trekken. Ook Celta, Valladolid en verschillende Duitse clubs houden Busquets zijn situatie in de gaten.

Wat Quique Setién met hem van plan is, is nog niet duidelijk. Gezien de moordende concurrentie op het middenveld, lijkt zijn toekomst buiten Camp Nou te liggen.

Messi of Ronaldo? Klopp: ‘Daarom vind ik hem misschien net iets beter’

Iniesta blikt terug op zijn eerste landstitel: ‘Ik zal me die dag altijd herinneren’