in ,

LoveLove

Bijzondere dag in en voor Barcelona: club opent het Estadi Johan Cruijff

Standbeeld Johan Cruijff

Niet alleen wordt hij door velen beschouwd als een van de beste voetballers aller tijden. Ook geldt hij als een van de meest invloedrijke personen in de geschiedenis van de sport. Niet in de laatste plaats vanwege zijn prestaties als speler én als trainer van FC Barcelona. Dat de Catalaanse club Johan Cruijff nog steeds dankbaar is, blijkt. Maandagavond onthulde Barça zijn standbeeld, vanavond vindt de opening plaats van het Estadi Johan Cruijff.

De opening van het nieuwe stadion, dat het Mini Estadi vervangt, vindt vanavond om 19:00 uur plaats. Het hoofdevenement van de avond is de ontmoeting tussen de onder-19 ploegen van FC Barcelona en Ajax, de clubs waar Johan Cruijff als speler én als trainer zijn grootste successen vierde. Het duel tussen beide teams, die worden gecoacht door respectievelijk Victor Valdes en John Heitinga, begint om 21:00 uur. Het duel is uitverkocht.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1166244385924796419?s=20

Standbeeld

Maandagavond onthulde FC Barcelona al het standbeeld van Johan Cruijff, dat tegenover de ingang van Camp Nou staat. De onthulling werd verzorgd door zoon Jordi, dochter Susila en Danny Cruijff. Eerstgenoemde, die als speler actief was voor Barcelona, kwam haast woorden tekort. “Dit standbeeld maakt ons trots. We willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Bovendien is het een heel speciale plek voor mijn vader, waar hij veel tijd heeft doorgebracht als speler en als trainer”, aldus Jordi Cruijff. Ook Josep Maria Bartomeu was aanwezig tijdens de onthulling. De president benaderde nog maar eens hoe belangrijk Johan was voor de club. “Dit standbeeld is een blijvende herinnering aan Johan Cruijff en waar hij voor stond. Hij is een zeer belangrijk onderdeel van onze geschiedenis, essentie en gevoel.”

https://twitter.com/JohanCruyff/status/1166077556535234560?s=20

‘Barcelona pakt laatste strohalm: enclave onderweg naar Parijs’

OFFICIEEL: Barcelona stalt Busquets voor een jaartje in Enschede