in ,

‘Barcelona pakt laatste strohalm: enclave onderweg naar Parijs’

FC Barcelona heeft de hoop op de terugkeer van Neymar nog niet opgegeven. Sterker nog, volgens RAC1 is een enclave van de Catalaanse club op dit moment onderweg naar Parijs. De club bereidt een laatste bod voor op Neymar, ondanks het feit dat PSG al meerdere aanbiedingen van tafel heeft geveegd.

Vanochtend vroeg werd een enclave van Barcelona gespot op de luchthaven. Het zou gaan om Eric Abidal, Oscar Grau, Javier Bordas en André Curry. Barcelona probeerde de afgelopen weken al met verschillende aanbiedingen Paris Saint-Germain te overtuigen. Tevergeefs, want de Franse topclub was niet onder de indruk van die aanbiedingen. In de media doken geluiden op dat PSG niets wilde weten van een terugkeer van Neymar naar Barcelona en alleen met andere clubs wilde praten. Real Madrid en Juventus zouden ook in de race zijn om de handtekening van de Braziliaan, maar hebben zich geen moment gemeld bij de Fransen. Het nieuwe en laatste bod van Barcelona zou een huurtransfer met een verplichte optie tot koop betreffen. De club moet de Braziliaan na het huidige seizoen dan overnemen voor een bedrag van €170 miljoen euro.

Bizarre soap

Met een ultieme poging om Neymar los te weken bij PSG lijkt het einde van een langdurige soap eindelijk in zicht. Sinds dag één van de transferwindow houdt de situatie van Neymar de gemoederen bezig. Lange tijd leek de Braziliaan daadwerkelijk terug te keren naar Barcelona. Een serieuze aanbieding namens de Catalanen bleef echter uit. De soap kreeg een bizarre wending toen bleek dat Real Madrid zich had gemengd in de strijd om Neymar zijn handtekening. Het is echter geen moment een geheim geweest dat Neymar terug wil keren naar Barcelona. Het is voor hem te hopen dat PSG enkele dagen voor het sluiten van de markt toch overstag gaat. De aanvaller heeft zich namelijk nog geen moment op het spelletje kunnen concentreren. Hij kwam dit seizoen dan ook nog niet in actie voor PSG.

Standbeeld Johan Cruijff

Barcelona onthult standbeeld Johan Cruijff

Standbeeld Johan Cruijff

Bijzondere dag in en voor Barcelona: club opent het Estadi Johan Cruijff