in ,

Valverde niet bang voor ontslag: ”Voel steun van clubleiding”

Ernesto Valverde is sinds de zomer van 2017 hoofdtrainer van FC Barcelona. Maar hoe lang blijft hij nog de eindverantwoordelijke? De druk lijkt per week toe te nemen. De Spanjaard vreest niet voor een ontslag.

“Ik maak me geen zorgen over mijn toekomst”, aldus Valverde op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Celta de Vigo. ”Ik heb recent nog gedineerd met de president (Josep Bartomeu) en hij heeft me altijd gesteund. Ik voel nog steeds steun en respect vanuit de clubleiding.”

Er is veel kritiek op de manier waarop Valverde zijn ploeg laat voetballen. Daarbij zijn de resultaten lang niet altijd even goed. ”Of ik de kritiek begrijp, doet er niet zo toe”, vervolgt Valverde. ”Het is wat het is. Ik heb er niet zo veel op te zeggen. Als we een goal hadden gemaakt tegen Slavia, was het een stuk rustiger geweest bij de club.”

Na een nederlaag tegen Levante en een gelijkspel tegen Slavia Praag wordt het voor Barcelona tijd om tegen Celta weer eens te winnen. “We moeten het winnende gevoel weer terugkrijgen. We weten wat het betekent als je verliest bij deze club”, besluit Valverde.

Femení treft Atletico Madrid in kwartfinale Champions League

Oriol Busquets: ”Bij Barcelona telt leeftijd niet, het gaat om je prestaties”