Ook Levante kan Barcelona Femeni niet afstoppen in competitie

FC Barcelona Femení heeft woensdag een nieuwe overwinning geboekt in de competitie. De koploper van de Primera Iberdrola wist ook het bezoek aan Levante winnend af te sluiten: 1-4. Zoals wel vaker maakten de Catalanen het verschil in de eerste helft.

Trainer Jonatan Giraldez had een basisplek ingeruimd voor Lieke Martens. Met de Nederlandse aanvalster kwam FC Barcelona Femení na iets meer dan een kwart wedstrijd op voorsprong. Asisat Oshoala trok haar goede vorm van de laatste weken door en zij opende de score. Nog geen tien minuten later kon er opnieuw gejuicht worden doordat Patri Guijarro er 0-2 van maakte. En kort na dit moment wist Jennifer Hermoso, die eerder nog een penalty mistte, ook nog voor de 0-3 te zorgen.

Na rust wist Barcelona Femení nog één keer te scoren. Caroline Graham Hansen was verantwoordelijk voor de 0-4. Maar ook Levante had nog wat inbreng, want een paar minuten voor tijd zorgde Tatiana Pinto voor een eretreffer. Hiermee bepaalde zij de eindstand op 1-4.