in

Officieel: Adama Traore keert op huurbasis terug bij FC Barcelona

Adama Traore is opnieuw speler van FC Barcelona. De Spaanse aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van Wolverhampton Wanderes. De transfer werd zaterdagavond door beide clubs bekend gemaakt.

Het was al een paar dagen bekend dat de rappe en fysiek sterke aanvaller op de radar stond bij de Catalaanse club, waar hij eerder al speelde. Hij maakte in 2013 zijn debuut in de hoofdmacht tijdens een competitiewedstrijd tegen Granada. Een paar dagen later mocht hij ook minuten maken in het Champions League-duel met Ajax. In de zomer van 2015 maakte de aanvaller de overstap naar Aston Villa. Hij kwam in Engeland ook in actie namens Middlesbrough en Wolverhampton Wanderers.

FC Barcelona heeft in het persbericht bevestigd dat het de volledige salariskosten van Traore overneemt van Wolverhampton Wanderes in de komende maanden. In de overeenkomst tussen beide clubs is ook een optie tot koop opgenomen. De clubs zelf doen daar geen uitspraken over, maar onder meer transferexpert Fabrizio Romano weet te melden dat Barcelona Traore komende zomer voor ongeveer dertig miljoen kan overnemen.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1487504795393048578

‘Barcelona meldt zich bij Arsenal voor Aubameyang’

Peña

Iñaki Peña op huurbasis naar Galatasaray