in

‘Barcelona meldt zich bij Arsenal voor Aubameyang’

FC Barcelona heeft goede hoop dat het voor het verstrijken van de transferdeadline nog een spits kan toevoegen aan de selectie. De naam van Alvaro Morata wordt al een tijdje genoemd, maar er lijkt een nieuwe naam op het wensenlijstje te zijn gekomen: Pierre-Emerick Aubameyang.

De doorgaans betrouwbare journalist David Ornstein van The Athletic meldt dat Barcelona zich bij Arsenal gemeld heeft voor Pierre-Emerick Aubameyang. De Catalanen hopen de spits voor een half jaar te huren. De kans is groot de Gabonees-Franse voetballer mag vertrekken bij de Engelse club. Begin december werd hij disciplinair gestraft door trainer Mikel Arteta, waarbij hij de aanvoerdersband verloor. ‘Auba’ maakte sindsdien ook geen deel meer uit van de wedstrijdselectie.

Er is wel concurrentie in de strijd om Aubameyang. Ornstein meldt dat ook Juventus zijn interesse kenbaar heeft gemaakt bij Arsenal. Een mogelijk struikelblok voor Barcelona is het salaris dat de spits op dit moment krijgt in Londen. Naar verluidt verdient hij 420.000 euro per week. Bij een eventuele huurdeal zal het salaris waarschijnlijk ook moeten worden overgenomen voor een half jaar.

https://twitter.com/David_Ornstein/status/1487040278431215618

‘FC Barcelona richt vizier op oude bekende Adama Traore”

Officieel: Adama Traore keert op huurbasis terug bij FC Barcelona