in ,

Nog meer goed nieuws voor Valverde: Messi sluit aan bij de groep

Daags na de overtuigende 5-2 overwinning op Valencia was er nog meer goed nieuws voor Ernesto Valverde en zijn manschappen. In aanloop naar de kraker tegen Borussia Dortmund trainde Lionel Messi zondagochtend mee met de groep. Ook Ousmane Dembélé sloot zich voor een deel van de ochtendsessie aan bij zijn teamgenoten.

Lionel Messi keerde op 5 augustus terug bij FC Barcelona, nadat hij wat langer vakantie genoot na zijn deelname aan de Copa América. Zijn terugkeer was echter van korte duur. Hij liep namelijk direct een kuitblessure op. Hij liet de trip naar de Verenigde Staten aan zich voorbij gaan, om vervolgens fit aan de competitie te beginnen. Maar ook daar kon een streep door worden gezet. Messi werd node gemist door zijn teamgenoten. FC Barcelona leed al twee keer puntverlies. De openingswedstrijd tegen Athletic Bilbao ging met 1-0 verloren en twee weken geleden kwam de ploeg tegen Osasuna niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Verwacht werd dat Messi zaterdagavond tegen Valencia weer in actie kon komen, maar ook de met 5-2 gewonnen wedstrijd kwam te vroeg. Of hij wel fit genoeg is om met de selectie af te reizen naar Dortmund, waar dinsdagavond het duel met Borussia op het programma staat, is nog maar de vraag. Hij trainde zondagochtend in ieder geval weer mee met de groep. De training van maandag moet uitwijzen of Ernesto Valverde zijn aanvoerder en sterspeler op het vliegtuig naar Dortmund zet.

Dembélé

Lionel Messi was niet de enige ‘geblesseerde’ die zondagochtend weer eens zijn gezicht liet zien. Ernesto Valverde verwelkomde ook Ousmane Dembélé tijdens de groepstraining. De Fransman liep tijdens de openingswedstrijd tegen Athletic Bilbao een hamstringblessure op. Zondagochtend sloot de buitenspeler voor een deel van de training aan bij de groep.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1173182527005179904?s=20

Barcelona Femení morst punten op bezoek bij Rayo Vallecano

Valdes in eerste thuiswedstrijd naar de tribune gestuurd