Barcelona Femení morst punten op bezoek bij Rayo Vallecano

FC Barcelona Femení heeft al in de tweede competitiewedstrijd punten laten liggen. Op bezoek bij Rayo Vallecano Femenino kwamen de Catalanen zondagmiddag niet verder dan 1-1.

Lieke Martens ontbrak nog altijd in het elftal van trainer Lluis Cortés. De Nederlandse aanvalster heeft nog altijd last van een blessure. Stefanie van der Gragt was wel beschikbaar en begon ook in de basis. Met de lange verdedigster in het elftal kwam Barcelona in de eerste helft niet tot scoren. Rayo Vallecano wist het net ook niet te vinden in het eerste bedrijf.

Na iets minder dan een uur spelen opende de thuisploeg de score vanuit een penalty. Cristina Aunon bleef ijzig kalm vanaf elf meter. Barcelona moest in de achtervolging, maar het duurde even voordat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Zeven minuten voor tijd was het Jennifer Hermoso die ook een strafschop wist te benutten. De 1-1 bleek na acht minuten blessuretijd ook de eindstand.