in

Valdes in eerste thuiswedstrijd naar de tribune gestuurd

De start van Víctor Valdés bij FC Barcelona is niet onopgemerkt gebleven. De voormalig doelman van FC Barcelona werd dit seizoen aangesteld als coach van de Juvenil A en kwam in zijn eerste maanden al enkele keren in opspraak. Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen was dat opnieuw het geval.

Zaterdag, tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, vervulde Valdés opnieuw een hoofdrol bij de Juvenil A. De voormalig doelman werd tijdens het duel met Girona met een rode kaart naar de tribune gestuurd. Valdés schold (fuck you, red.) een grensrechter uit, omdat zijn ploeg geen vrije trap kreeg na een harde overtreding op één van zijn spelers. Uiteindelijk won Barcelona de derby tegen Girona met 1-0 door een doelpunt van Nico Gonzalez.

Vorige maand kwam Víctor Valdés ook al in opspraak. De coach van de O19-ploeg vond het tijdens het jaarlijkse toernooi om de Otten Cup niet nodig om de wedstrijd om de derde en vierde plaats te spelen tegen Everton. De coach gaf achteraf als reden dat hij zijn spelers wilde beschermen tegen blessures. De voormalig doelman vond namelijk dat er te weinig rust-momenten zaten tussen de wedstrijden en bovendien vond hij de velden slecht bespeelbaar.

De 37-jarige Valdés stond tussen 2002 en 2014 in het doel bij Barcelona. Met de club, waar hij vanuit de jeugdopleiding doorstroomde, won hij onder meer drie keer de Champions League en zes landstitels. Afgelopen seizoen was Valdes coach van amateurclub Moratalaz. Met de O19 werd hij landskampioen in een competitie met onder meer Real Madrid.

Nog meer goed nieuws voor Valverde: Messi sluit aan bij de groep

In beeld: Ansu Fati schittert tegen Valencia