in

Messi wint voor de vijfde keer de Gouden Schoen

Lionel Messi heeft er opnieuw een Gouden Schoen bij. De Argentijnse scoorde ook afgelopen seizoen weer de meeste doelpunten in Europa met 34 doelpunten in 36 wedstrijden en daarmee wint hij voor de vijfde keer de prestigieuze prijs.

De Argentijnse sterspeler nam de prijs dinsdagmiddag in ontvangst in de oude fabriek van Estrella Damm. Onder de aanwezigen waren onder meer Josep Maria Bartomeu, Pep Segura, Éric Abidal, Guillermo Amor, Ramon Planes, Jordi Roura, Aureli Altimira en teamgenoten Sergio Busquets en Sergi Roberto.

Maar de meest speciale gasten waren vijf kinderen van het SJD Pediatrisch kanker Centrum in Barcelona, een ziekenhuis dat nauw verbonden is met de Leo Messi Foundation en de Barça Foundation. 

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1075015444829011968

Eerste speler ooit

Messi won zijn eerste Gouden Schoen in het seizoen 2009/10, met 34 goals. Vervolgens won hij de tweede in 2011/12, met een absoluut recordaantal doelpunten, met een totaal van 50 doelpunten, een totaal dat niemand ooit heeft weten te behalen. Het jaar erop was het weer raak voor Messi. In 2012/13 scoorde de Argentijn 46 doelpunten.

In de tussenjaren won Luis Suarez hem twee keer. En na vier jaar zonder hem te winnen is het Messi opnieuw gelukt op de Schoen te pakken. In het seizoen 16/17 maakte Messi 37 doelpunten. De speler van FC Barcelona scoorde afgelopen seizoen 34 doelpunten. Daarmee is hij de eerste speler die de Gouden Schoen vijf keer wint. 

PSG: ”Rabiot gaat niet verlengen en komt op de bank”

Le Parisien: Barcelona en Rabiot bereiken akkoord