in

PSG: ”Rabiot gaat niet verlengen en komt op de bank”

Antero Henrique, technisch directeur van Paris Saint-Germain, bevestigde maandag dat Adrien Rabiot heeft geweigerd zijn contract te verlengen. “Hij zal voor onbepaalde tijd op de bank blijven,” zei de directeur tegenover Yahoo Sports.

“Adrien heeft me laten weten dat hij de verlenging van het contract niet zal ondertekenen en dat hij de club aan het einde van het seizoen wil verlaten”, dat bevestigt Antero Henrique maandag tijdens een interview. De middenvelder van Paris Saint-Germain staat al enkele maanden in de belangstelling van FC Barcelona en heeft meerdere contracten van PSG afgewezen. Of Rabiot daadwerkelijk naar Barcelona vertrekt is nog maar de vraag. De Catalanen lieten zich nog niet uit over de speler van PSG.

Het niet verlengen van het contract heeft serieuze gevolgen voor de Franse middenvelder. ”De consequenties voor Rabiot zijn duidelijk: Hij zal voor onbepaalde tijd op de bank blijven”, aldus de directeur van de Franse club. 

FC Barcelona?

Of Rabiot daadwerkelijk naar Barcelona vertrekt is nog maar de vraag. De Catalanen lieten zich nog niet uit over de speler van PSG. Het feit is wel dat Eric Abidal een goed zich heeft op de Franse markt en dat hij gecharmeerd is van de middenvelder.

Mogelijk vertrekt Rabiot voor de zomer nog bij PSG. De club hoopt nog een klein beetje geld over te houden aan zijn vertrek. Dat geld wil PSG investeren in Ajax-middenvelder Frenkie de Jong, die volgens De Telegraaf al een akkoord zou hebben met de Franse club.

FC Barcelona treft Lyon in achtste finales Champions League

Messi wint voor de vijfde keer de Gouden Schoen