in

Emotionele Messi realiseert nieuw kankercentrum met gulle donatie

Lionel Messi laat nogmaals zien dat hij zowel op het veld als ernaast een bijzonder persoon is. De Argentijn was donderdag aanwezig in het Sant Joan de Déu ziekenhuis in Barcelona, waar hij de eerste steen van een nieuw kankercentrum legde. De Argentijnse superster is nauw betrokken bij het project.

Met een beetje vertraging, vanwege een training, was Lionel Messi donderdag aanwezig in het Sant Joan de Déu ziekenhuis om de eerste steen te leggen van het SJD Pediatric Cancer Center, waar de Argentijn nauw bij betrokken is. Samen met de Leo Messi Foundation en andere donateurs wist de speler van FC Barcelona maar liefst 30 miljoen euro bij elkaar te halen om een nieuw kankercentrum in Barcelona te realiseren. Messi zelf zorgde voor de laatste drie miljoen euro die nodig was voor het project.

“Het is een buitengewoon moment om deel uit te maken van dit project en het waar te maken”, zei een geëmotioneerde Messi tijdens de ceremonie. ”Ik wil iedereen bedanken en hopelijk kunnen alle kinderen doorgaan met de strijd tegen kanker. Ik ben blij dat ik aan deze droom heb mogen werken.”

Het nieuwe centrum komt naast het ziekenhuis te staan en zal in de loop van 2020 in gebruik genomen worden. Het kankercentrum moet plaats bieden aan zo’n 400 patiënten per jaar. Het gebouw heeft 38 kamers en beschikt over acht camera’s voor de transplantatie van hematopoietische cellen.

‘Braziliaanse superster is Parijs beu en aast op terugkeer’

Titelverdediger Barcelona treft Leonesa in in Copa del Rey