in , ,

‘Braziliaanse superster is Parijs beu en aast op terugkeer’

Terwijl FC Barcelona een zeer interessante en belangrijke periode tegemoet gaat, waarin het elftal van Ernesto Valverde aantreedt tegen achtereenvolgens Sevilla, Inter Milan en Real Madrid, draait de geruchtenmolen weer op volle toeren. Vorige week pakte met name Mundo Deportivo uit met grote artikelen over de Nederlandse toptalenten Matthijs de Ligt en wederom Frenkie de Jong. Niet zij sieren deze dagen de voorpagina’s van de Spaanse sportkranten, maar een oude bekende. Neymar wordt namelijk zeer nadrukkelijk in verband gebracht met een spectaculaire terugkeer naar de Catalaanse topclub.

De Braziliaanse superster vertrok in de zomer van 2017 voor een recordbedrag van maar liefst 222 miljoen euro naar het Franse PSG. Ruim een jaar later heeft de buitenspeler het wel gezien in Parijs en zou hij niets anders dan terug willen keren naar zijn oude liefde, weet Mundo Deportivo te melden. Het medium weet te melden dat Neymar spijt heeft van keuze en dat hij zichzelf al meerdere keren heeft aangeboden bij de Catalaanse clubleiding. Vandaag weet hetzelfde medium ook te melden dat de clubleiding openstaat voor een terugkeer van de speler die het Catalaanse publiek telkens maar weer wist te vermaken met zijn spel. Ondanks het feit dat de Braziliaan op een vervelende manier vertrok, ligt hij nog steeds goed in de spelersgroep. Daarnaast behoort hij nog steeds tot een van de beste spelers ter wereld. Twee redenen waarom de clubleiding een terugkeer zou overwegen.

Neymar in duel met Paul Pogba, tijdens een van zijn laatste optredens in het shirt van FC Barcelona.

Heimwee naar Barcelona

Neymar zou het leven in Frankrijk zat zijn. Hij mist Barcelona en de zee, maar bovenal mist hij Lionel Messi en de Liga. Hij heeft zijn eigen verwachtingen niet waar kunnen maken in het shirt van PSG. Hij dacht door zijn vertrek eindelijk uit de schaduw te kunnen treden van Messi en een serieuze gooi te kunnen doen naar de Ballon d’Or. Ondanks het feit dat hij werd verkozen tot speler van het jaar in de Ligue 1, liep het afgelopen seizoen uit op een teleurstelling. Neymar werd met zijn PSG al in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld, liep een ernstige blessure op en sloot het seizoen af met een teleurstellend Braziliaans optreden op het WK. Daarnaast lijkt niet Neymar, maar Kilyan Mbappé de grote ster van PSG te zijn. Terwijl Neymar al vakantie vierde, blonk Mbappé uit in de finale van het WK.

Lionel Messi en Neymar. De Braziliaan zou de Argentijn missen. Maken zij binnenkort wederom samen de Europese velden onveilig?

De Braziliaan heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij heimwee heeft naar Barcelona. Niet zo gek lang na zijn transfer naar PSG, was hij alweer in Barcelona om de verjaardag van zijn zoon te vieren. Daarnaast bezocht hij in oktober 2017 zijn vrienden op het sportcomplex van FC Barcelona. Twee maanden geleden was hij nog in Barcelona om een pokertoernooi te promoten, maar ook toen liet hij de kans om zijn vrienden te bezoeken niet onbenut. Onder andere Ter Stegen, Rafinha, Súarez en Messi gingen als vanouds met hem op de foto. Daarnaast spelen zijn team- en landgenoten Coutinho, Arthur en Malcom natuurlijk voor de Catalaanse topclub. Voor Malcom zou een terugkeer van Neymar zeer slecht nieuws betekenen. De buitenspeler, die afgelopen zomer voor een bedrag van ruim veertig miljoen euro overkwam van Bordeaux, komt (nog) niet voor in de plannen van Valverde en wordt zelfs alweer in verband gebracht met een vertrek uit Barcelona.

Wat er de komende weken, maanden ook gezegd wordt. Als het aan Neymar ligt, vertoont hij binnenkort zijn kunsten weer op de heilige grasmat van Camp Nou.

FC Barcelona in 2019 naar Azië

Emotionele Messi realiseert nieuw kankercentrum met gulle donatie