in

Messi strijdt samen met eeuwige concurrent en Van Dijk om ereprijs

Jarenlang vochten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo om de Spaanse topscorerstitel, maar daar kwam vorig jaar een eind aan. Zoals bekend vertrok Ronaldo naar Juventus. Desondanks zijn beide spelers nog niet van elkaar verlost. In de race om The UEFA Player of the Year Award, behoren de giganten van het voetbal samen met Virgil van Dijk tot de laatste drie kanshebbers.

Dat maakte de UEFA vandaag bekend. Messi, Ronaldo en Van Dijk werden onlangs samen met zeven andere spelers genomineerd als Speler van het Jaar. Je maakt als speler alleen kans op deze prijs als je onder contract staat bij een club die actief is in Europa. Frenkie de Jong behoorde ook tot de genomineerden, maar maakte het niet tot de shortlist van drie.

Virgil van Dijk wordt door de bookmakers genoemd als belangrijkste kandidaat voor de ‘eindzege’. De verdediger van Liverpool won met zijn club de Champions League en de Europese Supercup. Daarnaast drong hij als aanvoerder van het Nederlands elftal door tot de finales van de Nations League. Dat mini-toernooi werd gewonnen door het Portugal van Ronaldo, die met zijn Juventus kampioen werd van Italië. Lionel Messi, die de prijs sinds de huidige opzet twee keer eerder won, werd met Barcelona kampioen van Spanje. Daarnaast kroonde de Argentijn zich tot topscorer van de Champions League en Europa.

https://twitter.com/championsleague/status/1162068994335154177?s=21
Lionel Messi FC Barcelona

Valverde laat Messi thuis voor eerste competitiewedstrijd Barcelona

Frenkie de Jong FC Barcelona

De Jong klaar voor debuut: ”Ik ben niet bang voor competitie”