in

Valverde laat Messi thuis voor eerste competitiewedstrijd Barcelona

Lionel Messi FC Barcelona

Lionel Messi komt vrijdag niet in actie tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De aanvaller van FC Barcelona is door coach Ernesto Valverde buiten de selectie gelaten, omdat de Argentijn niet voldoende is hersteld van zijn kuitblessure.

Messi werkte afgelopen week aan zijn herstel, maar is niet volledig fit bevonden voor het duel met Athletic Bilbao. Bovendien heeft de sterspeler nog geen enkele wedstrijd in de voorbereiding gespeeld en wil Valverde geen risico nemen met zijn vedette.

Naast de geblesseerde Messi en doelman Neto reizen ook Arthur, Vidal, Wagué en Todibo niet af naar Bilbao. Vidal, Arthur en Wagué misten een groot deel van de voorbereiding, terwijl Todibo wel in de voorbereiding in actie kwam, maar niet in het plan van Valverde voorkomt. Met de afwezige middenvelders is de kans groot dat Frenkie de Jong tegen Athletic Bilbao zijn eerste officiële speelminuten gaat maken in het shirt van Barcelona.

Valverde laat bovendien Rique Puig achter in Barcelona. Het grote talent was de volledige voorbereiding onderdeel van de selectie, maar is uiteindelijk niet opgeroepen voor het duel met Bilbao. Doelman Peña en Carles Perez, de andere twee talenten van Barcelona B zitten wel bij de selectie.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1162073044283731969

Landskampioen FC Barcelona trapt het nieuwe seizoen vrijdagavond om 21.00 uur af tegen Athletic Bilbao. Het duel is live te volgen via het Twitteraccount van BarçaSource.

Messi new tenue FC Barcelona

Video | Achter de schermen bij de jaarlijkse fotoshoot van FC Barcelona

Messi strijdt samen met eeuwige concurrent en Van Dijk om ereprijs