in

De Jong klaar voor debuut: ”Ik ben niet bang voor competitie”

Frenkie de Jong FC Barcelona

Frenkie de Jong is klaar voor zijn officiële debuut voor FC Barcelona. De Catalanen trappen vrijdagavond het nieuwe seizoen in de Liga af tegen Athletic Bilbao en De Jong hoopt op een basisplaats. In gesprek met Vanguardia geeft de Nederlander aan niet bang te zijn voor de competitie op het middenveld.

”Ik ben niet bang voor competitie”, verteld De Jong aan de krant. ”Het is normaal als je voor een club als Barcelona speelt dat er veel concurrentie is. Dat wist ik van tevoren en anders had ik hier niet moeten tekenen. We hebben een aantal goede middenvelders en slechts drie ervan kunnen spelen. Ik moet laten zien dat ik één van die drie moet zijn.” De middenvelder van Barcelona kende een goede voorbereiding, waarin hij vooral in het duel met Napoli liet zien dat hij een basisplaats verdiend heeft.

Frenkie de Jong is inmiddels ruim een maand in Barcelona en voelt zich op zijn plek bij zijn nieuwe ploeggenoten. ”De relatie met mijn teamgenoten is heel goed. Ze helpen me enorm. Het is een goede start bij deze club, maar als ik sneller Spaans zou leren dan zou me dat enorm helpen.”

The Best

De voormalig middenvelder van Ajax werd deze week ook nog eens genomineerd voor de FIFA ‘The Best’ prijs samen met ploeggenoot Lionel Messi, die volgens De Jong toch de favoriet is. ”Ik had die nominatie echt niet zien aankomen. Ik was echt verrast en het is een grote eer voor mij, maar ik denk dat de Gouden Bal een grotere prijs is dan ‘The Best”, aldus de Nederlander. ”Maar ik denk dat Lionel Messi hem wint. Hij verdient hem, ondanks de nominatie van Van Dijk. Hij is goed, maar je kan het niet vergelijken met Messi. Hij is met afstand de beste.”

Messi strijdt samen met eeuwige concurrent en Van Dijk om ereprijs

Barcelona Femení treft Juventus Women in Champions League