in

‘Ronaldo is overal aangeboden, ook bij FC Barcelona’

Een opvallend gerucht op de donderdagochtend. Cristiano Ronaldo zou moeten vertrekken bij Juventus. Volgens journalist Guilem Balague is de Portugese wereldster inmiddels bij veel Europese grootmachten aangeboden. Daartoe zou ook FC Barcelona behoren.

Dat vertelt Balague in gesprek met de BBC. Ronaldo, die in februari alweer 36 kaarsjes uitblaast, maakte in de zomer van 2018 de overstap van Real Madrid naar Juventus. In Spanje scoorde hij aan de lopende band en ook in Turijn weet hij het net makkelijk te vinden. Zijn kwaliteiten zijn dan ook niet de reden waarom Juventus van hem af zou willen, maar zijn torenhoge salaris. Hij verdient 31 miljoen euro per jaar. Balague vraagt zich dan ook af of een club bereidt is hem dat te bieden.

Jorge Mendes, Ronaldo zijn zaakwaarnemer, zou inmiddels een rondje langs de clubs hebben gedaan. ‘De reden waarom Ronaldo aan Paris Saint-Germain wordt gelinkt, is niet zozeer omdat PSG erover denkt hem over te nemen’, aldus Balague. ‘Het is omdat Mendes instructies heeft gekregen om daadwerkelijk een andere club voor Ronaldo te vinden. We hebben dit de afgelopen zes maanden gezien, hij werd eerder ook in verband gebracht met een terugkeer bij Real Madrid.’

De kampioen van Spanje zou echter geen oren hebben naar een nieuw huwelijk met haar topscorer aller tijden. Ronaldo bezorgde Real Madrid veel prijzen, maar hij is een gesloten boek. Slaagt Mendes er niet in om zijn sterspeler bij een Europese grootmacht onder te brengen, is de Amerikaanse MLS ook een optie. ‘Er is ook gesproken over een transfer naar de MLS, want Juventus wil van zijn salaris af. Hij is overal aangeboden, ook bij Barcelona. Ik weet niet zeker of ze hem gemakkelijk kwijt kunnen raken. Hij verdient 31 miljoen euro per jaar, welke club gaat dat salaris betalen?’, vraagt Balague zich terecht af.

https://twitter.com/5liveSport/status/1293635868276662272?s=20

Geloofwaardigheid

Hoe Barcelona denkt over de eventuele komst van Ronaldo, is niet bekend. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. De Catalanen weten als geen ander hoeveel pijn Ronaldo een tegenstander kan bezorgen. Liefhebbers dromen van huwelijk tussen Lionel Messi en Ronaldo, maar daarvoor lijkt het inmiddels veel te laat. Barça, dat met grote geldproblemen kampt, kan het zich uiteraard niet veroorloven om tientallen miljoenen aan salaris neer te leggen voor een 36-jarige speler. Daarmee zou de nummer twee van Spanje nog meer aan geloofwaardigheid inleveren.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Zeven spelers Barça begonnen met voorbereiding op nieuwe seizoen; medische testen inmiddels achter de rug

Dembélé inzetbaar tegen Bayern na groen licht van medische staf