in

Messi in groot interview: ”Mijn toekomst is nog niet beslist”

Messi interview met laSexta

Lionel Messi heeft na lange tijd weer van zich laten horen. De aanvaller van FC Barcelona was in een groot interview met journalist Jordi Évole van televisiezender lasexta zeer openhartig over zijn toekomst, zijn privéleven en onder meer de dood van Diego Maradona.

Het interview was al dagen het onderwerp van gesprek in de Spaanse media, want tijdens het vorige interview van Messi liet de Argentijn zich uit over de situatie van de club en onthulde hij dat Josep Bartomeu, de voormalig voorzitter van FC Barcelona, afgelopen zomer een transfer van Messi in de weg zat. Met een aflopend contract zou de Argentijn komende zomer transfervrij kunnen vertrekken bij de Catalaanse club, maar zover is het nog niet voor Messi.

”Barça is mijn leven”, zo geeft Messi aan in het interview. ‘Ik ben hier sinds mijn dertiende en ik heb hier langer geleefd dan in Argentinië. De club heeft mij gevormd als speler en als mens. Ik zal de club altijd dankbaar zijn.” Toch had het icoon van FC Barcelona afgelopen seizoen besloten om de club te verlaten. ”Het moment dat ik iets anders wilde dan de huidige situatie werd steeds sterker. Ik wilde strijden voor de prijzen, maar toen begonnen alle problemen”, doelt Messi op relatie met voormalig voorzitter Josep Bartomeu. Wat volgde was de aangetekende brief naar het bestuur, het niet doorzetten van rechtszaken, het vertrek van Bartomeu en het aanblijven van Messi. ”De man heeft me op verschillende manieren beschadigd. Ik zal je de details besparen, maar er waren veel leugens in de afgelopen jaren.”

De sterspeler van FC Barcelona kende enkele moeilijke maanden in Barcelona, dat ook op het veld vaak zichtbaar was. Messi excelleerde niet zoals vanouds en liep er bij vlagen ongeïnteresseerd bij tijdens de wedstrijden. De afgelopen weken pakt FC Barcelona langzaam de draad weer op en verschijnt de lach van Messi terug op het gezicht.

”Op dit moment voel ik me goed en het klopt dat dit afgelopen zomer anders was. De club zit in een moeilijke situatie, waarin er amper geld is. Het is maar de vraag of de club terug kan keren naar de tijden hoe het eerst was”, zegt Messi, die zijn toekomst nog niet heeft uitgestippeld. ”Ik maak geen keuze over mijn toekomst voor het einde van het seizoen. Mocht ik vertrekken, dan wil ik dat op de best mogelijke manier doen, zodat ik later gewoon terug kan keren bij de club.”

Maradona

De dood van Diego Maradona afgelopen maand greep Lionel Messi, net als vele anderen, enorm aan. ”Hoe ik het hoorde? Ik zat thuis op de bank en kreeg een berichtje van m’n vader. Ik deed toen de tv aan en toen zag ik het verschrikkelijke nieuws”, aldus Messi over zijn voetbalvader. Messi eerde Maradona een week later nadat hij scoorde met een shirt van Newell’s old Boys, waar zowel Messi als Maradona speelde.

Het interview van televisiezende laSexta met Lionel Messi is een tijd geleden opgenomen. Lionel Messi geniet momenteel van zijn vakantie in zijn geboorteland Argentinië. De sterspeler van FC Barcelona komt dinsdag ook niet in actie voor FC Barcelona, als het in actie komt tegen Eibar. De reden lees je hier.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Messi mist laatste duel van het jaar tegen Eibar

Pique: ”Hoop nog drie of vier jaar door te kunnen”